20 Ekim 2014 Pazartesi

Bebekler için zeytinyağı mucizesi



Zeytinyağı, asırlar boyunca insanlık için olduğu kadar bebekler için de mucizevi bir ürün. Bebeğiniz katı gıdaya başladığında sebze pürelerinin içine bir çay kaşı koyacağınız zeytinyağı onun hem hazmını kolaylaştırıyor hem de vücudunun katı gıdaya alışmasına ve tuvalete geçmesine yardımcı oluyor. Doktorumuz kızımın yemeklerine zeytinyağı koymamı önerdikten sonra başladım en doğal olanını aramaya. Tabi zeytinyağı deyip geçmeyin, hasadı, organik olup olmadığı hatta asit oranının bile bebeklere uygun olması gerekiyor. İntertette dolaşırken bazı markaların asit oranı daha düşük zeytinyağı yaptıklarını gördüm. Tam bu sırada bebeklere özel olarak hazırlanan bir zeytinyağı ile karşılaştım. TARİŞ bebekler için 0.5 asit oranıyla özel bir ürün hazırlamış. Ürünü denedim ve memnun kaldım (Daha doğrusu bir problem yaşamadık).
Zeytinyağını 6. aydan sonra bebeklerinizin püresine ekleyerek yemeklerinde kullanabilirsiniz. Banyo suyuna ekleyerek ise vücudunu nemlendirebilirsiniz


Pek ama zeytinyağında asit oranı ne ifade ediyor?
Her zeytinyağı şişesinin üstünde asit oranı belirtiliyor. İyi zeytinyağlarında bu oran 0.8'den başlıyor.
Bu oranın altındakiler ise mükemmel kategoriye gidiyor diyebiliriz. En kolay anlatımla zeytinyağı içindeki asit oranı yükseldikçe damakta bıraktığı tat acılaşıyor ve kalite düşüyor.
0.5 asit oranı oldukça ideal bir oran, bunun daha atında ise 0.3 biraz zor bulunuyor. Zeytin toplandıktan sonra hemen sıkımhanelere getirilerek sıkılıyor. Eğer bekletilirse kalitesi düşüyor. Bu yüzden iyi ir etiket okuyucusuysanız zeytinyağının toplanma yeri ile sıkım yerinin aynı bölge olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim.

 BEBEĞİNİZİN BANYO SUYUNA DA EKLEYEBİLİRSİNİZ

Zeytinyağı mucizesi sadece yemeklerine katmakla da sınırlı değil. Biz banyosunda ya da banyo sonrasında vücudunu nemlendirmek için de aynı ürünü kullandık. Ancak banyodan sonra direk vücuduna uyguladığımda pek memnun kalmadı. Ertesi gün banyo suyuna koyarak denediğimde ise
vücudunun çok iyi nemlendiğini gördüm.
Ben 0.5 asit oranında bebek zeytinyağı aradım ancak Tariş'ten başka bir markada bulamadım.(Bu arada bu kesinlikle reklam amaçlı değil.) Eğer siz bulursanız lütfen paylaşın buraya ekleyelim ve herkesin yararlanabileceği bir liste oluşturalım. Tariş'in yağına da sadece TA-ZE adı verilen kendi mağazalarından bulabiliyorsunuz. İnternetten de sipariş verebiliyorsunuz.
Ürüne www.ta-ze.com.tr den  de ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder